Mopsia ei ole koolla pilattu – 10-senttinen koira ei kasva suuremmaksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pip-niminen Mopsi saattaa olla pienikokoinen, mutta se on pienestä koostaan huolimatta onnistunut tekemään moneen suuren vaikutuksen. Pipin arvioidaan olevan maailman pienin mopsi, sillä se on vain kymmensenttinen. Painoa pienelle veitikalle on kertynyt noin 450 grammaa.

Koiran lenkittämisestä ja liikunnantarpeesta ei tarvitse pienen koon vuoksi huolehtia, koska se väsyy nopeasti ja Pip matkustaakin usein mielummin omistajansa Joanne Astleyn käsilaukussa.

Dudleyssa asuva Astley kertoi Metro-lehdelle, että kävelyillä Pip saa aina huomiota ohikulkijoilta eikä monikaan meinaa uskoa sitä eläväksi. Pipiä luullaan usein pehmoleluksi, koska se näyttää aivan pieneltä lelukoiralta.

Astley on käynyt tarkastuttamassa koiran pentuna, koska syntyessään se oli aivan pikkuriikkinen, mutta lääkäri kertoi koiran olevan kunnossa. Pip ei luultavasti kasva nykyisestä koostaan enää isommaksi ja jää niin pieneksi, että mahtuu juuri mukavasti pieneen maitonekkaan istumaan.