6 vinkkiä pitkistä hiuksista unelmoiville

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hiusten kasvattaminen voi tuntua loputtomalta taipaleelta varsinkin, jos välimallit eivät miellytä. Elite Daily pyysi hiusasiantuntija Nick Arrojoa antamaan vinkkinsä niille, jotka yrittävät kasvattaa hiuksiaan.

1. Katso mitä syöt

Ruokavaliosi vaikuttaa todella paljon siihen, miten hidasta tai nopeaa hiusten kasvu on. Perusterveellinen ja monipuolinen ruoka auttaa hiuksia kasvamaan tasaisemmin joka kuukausi kuin satunnaiset dieetit tai ruokavaliomuutokset.

2. Älä tuhlaa rahaa kuukausittaiseen hiusten tasaamiseen

Hiukset lyhenevät joka kerta kun niitä leikataan. Vaikka hiukset saattavat tuntua hetken ajan pidemmiltä ja terveemmiltä, vaikuttaa kasvuun kuitenkin se, miten kauan maltat olla leikkaamatta kutrejasi.

3. Syö vitamiineja

Syö B-vitamiinia. B-vitamiinia saa esimerkiksi maitotuotteista, kalasta ja lihasta, joiden lisäksi B12-vitamiinia kannattaisi syödä ravintolisänä.

4. Ota ilo irti nykyisestä hiustesi pituudesta

Vaikka katseesi onkin jo siinä, millaiset hiuksesi tulevat vielä joskus olemaan, yritä ottaa ilo irti tämänhetkisestä pituudesta. Käy vaikkapa kampaajalla kysymässä vinkkejä sen suhteen, miten voisit stailata hiuksiasi.

5.Hiusten terveys on yhtä tärkeää kuin kasvu

Värjääminen, kuumilla raudoilla muotoilu ja kemikaalit vahingoittavat hiusta ja tekevät siitä hauraamman. Vaikka hiukset kasvaisivat niiden pituus ei muutu, jos ne katkeilevat latvasta samaan tahtiin. Päänahan puhtaanapito on myös tärkeää. Hengittävästä ja puhtaasta päänahasta hiukset kasvavat nopeammin.

6. Kärsivällisyys on valttia

Arrojo kertoo, että hiukset kasvavat seitsemän vuoden sykleissä. Paras vinkki hiusten kasvattamiseen onkin se, että antaa ajan kulua.