Googlen kunnianhimoinen tavoite: Ilmainen nettiyhteys koko maailmaan

Digi · Annika Kela

Hakukonejätti Google aikoo tarjota tulevaisuudessa ilmaisen verkkoyhteyden kaikille käyttäjilleen ympäri maailman. New York on ensimmäinen kaupunki, jossa Google testaa ilmaisia yhteyksiään. Yhtiö on aloittanut valtavan urakan projektin edistämiseksi, sillä kaikki vanhat puhelinkopit New Yorkissa muutetaan Wifi-tukiasemiksi.

New Yorkissa toteutettu Sidewalk Labs -projekti toimii pohjana palvelun laajentamiselle. Yhtiön tavoitteena on laajentaa palvelu maailmanlaajuiselle tasolle. Metro-lehden mukaan Wifi-tukiasemina toimivat puhelinkopit eivät ole vain verkkoyhteyden käyttöä varten, vaan niihin asennetaan myös puhelinten latauspisteitä.

Puhelinkoppien läheisyydessä älypuhelinten käyttäjien on myös mahdollista soittaa ilmaisia puheluita ja hakea tietoa julkisista liikennevälineistä ja aikatauluista. Yhtiön mukaan jo syyskuusta lähtien newyorkilaiset voivat nauttia Googlen tarjoamasta ilmaisesta Internet-yhteydestä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat