Titanic-säveltäjä Jamer Horner kuoli lento-onnettomuudessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen säveltäjä Jamer Horner on menehtynyt lento-onnettomuudessa Kalifornian Los Padresin luonnonpuistossa. Variety-lehden mukaan 61-vuotiaana menehtynyt mies toimi itse koneen lentäjänä, eikä kyydissä ollut muita matkustajia.

James Horner muistetaan yhtenä Hollywoodin rakastetuimmista elokuvasäveltäjistä, ja hänen tunnetuimpiin töihin lukeutuu Titanic-elokuvaa varten sävelletty musiikki. Muusikko voitti elokuvasta parhaan musiikin ja parhaan alkuperäislaulun Oscarit. Jäkimmäinen palkinto tuli Will Jenningsin sanoittamasta ja Celine Dionin tulkitsemasta My Heart Will Go On -kappaleesta.

Muusikko sävelsi musiikkia myös lukuisiin muihin menestyselokuviin, kuten Avatar, Braveheart, Kaunis Mieli ja Apollo 13. Miehen varsinainen ura Hollywoodissa alkoi, kun hänet palkattiin säveltäjäksi vuonna 1982 ensi-iltansa saaneeseen Star Trek 2: Khanin viha -elokuvaan. Uransa aikana Jamer Horner voitti yhteensä 48 merkittävää palkintoa.