Outo rikos Saksassa: Ohjaajalegendan pää varastettu haudasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalainen mykkäelokuvien ohjaaja F.W. Murnau lukeutuu alansa pioneereihin. Miehen tunnetuimpiin töihin lukeutuu kauhuelokuvien klassikoihin kohonnut Nosferatu, joka on epävirallinen elokuvasovitus Bram Stokerin Dracula-romaanista.

F.W. Murnau kuoli oudoissa olosuhteissa auto-onnettomuudessa vuonna 1931. Mies on noussut otsikoihin epätavallisen rikoksen merkeissä. Saksalaisen Spiegel Online -uutissivuston mukaan Murnaun pää on nimittäin päätynyt haudanryöstäjien kynsiin.

Varkaiden kerrotaan iskeneen Murnaun sukuhautaan, ja avanneen ohjaajan ja hänen veljiensä ruumiit sisältävät metalliarkut. Varkaat olivat kuitenkin poistuneet paikalta mukanaan ainoastaan elokuvaohjaajan pää.

Spiegel-lehden mukaan viranomaiset löysivät rikospaikalta jälkiä sulasta kynttilän vahasta. Tämän ja ohjaajan Nosferatu-elokuvalla ansaitseman maineen vuoksi pidetään mahdollisena, että rikokseen liittyy okkultistisia sävyjä.