Venäläisnaiset huijasivat ISIS-terroristeilta rahaa tekaistuilla nettiprofiileilla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kolme venäläisnaista on jäänyt kiinni nettihuijauksesta. He olivat väärentäneet Facebook-profiileja huijatakseen ISIS-terroristijärjestöltä rahaa. Naiset huijasivat olevansa kiinnostuneita järjestön jäsenistä ja toivoivat pääsevänsä Syyriaan voidakseen naida heidät.

Venäläishuijarit pyysivät ISIS-järjestöltä rahaa, jotta he voisivat matkustaa Syyriaan ja ryhtyä järjestön jäsenten morsiamiksi. Huijaus onnistui, sillä naisille lähetettiin järjestön puolesta rahaa. Viranomaiset ovat pidättäneet naiset laajamittaisesta huijauksesta.

Poliisi epäilee, että kolmikko oli vain jäävuoren huippu ja rahaa on todellisuudessa huijattu satojen naisten toimesta. Väärennetyt profiilit poistettiin Facebookista heti sen jälkeen, kun naiset olivat saaneet rahansa.

Daily Mail -lehden mukaan on todennäköistä, ettei naisia tuomita rikoksista, sillä huijausten uhrin pitäisi olla yhteydessä poliisiin. ISIS-terrroristijärjestö tuskin tekee naisista rikosilmoitusta, vaikka he ovatkin sortuneet kuuluisaan Catfish-huijaukseen.