1 700 oppilasta haka-tanssi opettajansa hautajaisissa – huikea näky

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Haka on maorien sotatanssina pidetty perinteinen tanssi, mutta toisin kuin monet luulevat, sitä voidaan esittää myös juhlissa tai vaikkapa tervetulotoivotuksena. Eräät oppilaat päättivät yhdessä esittää haka-tanssin heidän opettajansa hautajaisissa.

Haka-tanssia nähdään välillä erilaisissa urheilutapahtumissa joukkueiden esittämänä. Tanssi on todella vaikuttava kaikkine eleineen, liikkeineen ja ilmeineen, mutta YouTube-videolla 1.700 oppilaan esittämänä se antaa kylmät väreet jo pelkän videonkin välityksellä katsojalle.

Uusiseelantilaisen Palmerston North Boys’ High School -koulun 1.700 oppilasta esitti haka-tanssin edesmenneen opettajan Dawson Tamatean hautajaisissa hänen muistoaan kunnioittaen. Videoitu esitys on todella vaikuttava, kun iso joukko miehiä ja poikia tanssii ja huutaa täysin synkronoidusti valtavan energialatauksen kanssa.