Rakastettu Batgirl-näyttelijä kuoli: ”Keho antoi periksi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhtenä televisiohistorian ensimmäisistä naispuolisista supersankareista tunnettu näyttelijä Yvonne Craig on kuollut. Tähti menehtyi maanantaina sairastettuaan rintasyöpää kahden vuoden ajan. Craig oli kuollessaan 78-vuotias.

– Sairaus ei tukahduttanut hänen huumorintajuaan tai vahvaa mieltään, ja hän aikoi kamppailla loppuun asti voittaakseen tämän taistelun. Lopussa hänen mielensä halusi yrittää yhä taistella, mutta hänen kehonsa antoi periksi, Yvonne Craigin perheen julkaisemassa tiedotteessa kuvaillaan.

Yvonne Craig muistetaan parhaiten Batgirlin, eli Lepakkotytön, roolistaan 1960-luvun Batman-sarjassa. Näyttelijä paljasti vuonna 1998 Femme Fatales -lehden haastattelussa tehneensä sarjassa omat stunttinsa. Batmania ja Robinia esittäneet Adam West ja Burt Ward joutuivat sen sijaan sijaisnäyttelijöiden apuun.

Batman ei ole ainoa noiden aikojen seikkailusarja, jossa Yvonne Craig esiintyi. Hänet nähtiin esimerkiksi alkuperäisessä Star Trek -sarjassa, Kuuden miljoonan dollarin miehessä ja Napoleon Solo -agenttisarjassa. Näyttelemisen lisäksi tähti työskenteli balettitanssijana ja mallina.