King Kong ja Godzilla ottavat yhteen valkokankaalla?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2014 ensi-iltansa saanut amerikkalainen Godzilla-elokuva oli menestys lippuluukulla, ja jatko-osa on jo suunnitteilla. Myös toinen jättiläishirviö, King Kong, on tekemässä paluuta valkokankaalle Kong: Skull Island -elokuvan myötä.

King Kongin ja Godzillan huhutaan esiintyvän tulevaisuudessa myös samassa elokuvassa. Legendary Pictures -tuotantoyhtiö on siirtänyt tulevan Kong: Skull Island -elokuvan levitysoikeudet Universal-tuotantoyhtiöltä Warner Bros. -yhtiölle.

Jälkimmäinen studio omistaa myös Godzillan oikeudet, joten uusi sopimus mahdollistaisi The Hollywood Reporter -sivuston mukaan hahmojen esiintymisen samassa elokuvassa.

Marvel Studiosin elokuvien menestyksen myötä eri hahmojen crossover-elokuvat ovat nostaneet suosiotaan. Warner Bros. tuottaa myös ensi kesänä ensi-iltaan tulevan Batman v. Superman – Dawn of Justice -elokuvan, joten myöskään Godzillan ja King Kongin yhteenotto ei olisi kaukaa haettu idea.

Jättiläishirviöt ovat jo kerran aikaisemmin taistelleet toisiaan vastaan valkokankaalla. Tämä tapahtui japanilaisen Toho-tuotantoyhtiön vuonna 1962 julkaisemassa King Kong vs. Godzilla -elokuvassa. Tuolloin ottelu päättyi King Kongin voittoon.