Nekrofilia on Yhdysvaltojen osavaltioissa yhä laillista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nekrofilia, eli seksin harrastaminen ruumiin kanssa, on edelleen laillista monissa Amerikan osavaltioissa. Aaron Vega -niminen poliitikko on ottanut asiakseen muuttaa lakia Massachussettsissa tiukempaan suuntaan, että nekrofiliasta saataisiin tehtyä laiton ja rangaistava teko.

45-vuotias Vega ihmettelee Metro-lehden mukaan sitä, miten heidän laissaan voi olla vielä tällainen porsaanreikä. Jos tekijä raiskaa ja surmaa uhrinsa, hän saa näistä kahdesta teosta syytteen. Jos tekijä kuitenkin surmaa ensin uhrin, minkä jälkeen harrastaa seksiä hänen kanssaan, tekijä saa syytteen pelkästään murhaamisesta.

Vegan mukaan nekrofilian tulisi ehdottomasti olla laitonta ja hän kummaksuu sitä, miten seksi eläimen kanssa on saatu kiellettyä laissa, mutta ei ruumiin kanssa. Vega perustelee lakimuutosehdotustaan sillä, että jokainen ihminen varmasti välittää siitä, miten heidän läheistensä ja rakkaidensa ruumiita kohdellaan sen jälkeenkin kun he ovat menehtyneet.