Viro houkuttelee IT-ammattilaisia Suomesta: ”Tarjolla satoja työpaikkoja”

Digi · Stara.fi

Viron elinkeinoelämän edistämissäätiö Enterprise Estonian keväällä avaama Work in Estonia houkuttelee Viroon maahanmuuttajiksi myös suomalaisia eri alojen osaavia ammattilaisia. Palvelu esittelee erityisesti IT-alalle sijoittuvia ura- ja työmahdollisuuksia.

Toukokuun alussa avattu Workinestonia.com keräsi ensimmäisen kuukauden aikana lähes 50.000 verkkokävijää 150 eri maasta. Puolet kaikista kävijöistä tuli Suomesta, joten aihe kiinnostaa kovasti suomalaisia. Sivuston ydinkohderyhmänä ovat jo työkokemusta omaavat suomalaiset IT-alan asiantuntijat.

– Suomalaiselle ajatus työnhausta Virossa voi olla uudenlainen, mutta mikäli kotimaasta ei löytyisi omalta alalta sopivaa työpaikkaa, miksi sitä ei hakisi läheisestä naapurimaasta, hankkeen projektijohtaja Karin Patune kertoo.

– Virolainen IT-ala kehittyy nopeasti ja paikallisten startup-firmojen lisäksi myös kansainväliset yritykset ovat perustaneet Viroon kehityskeskuksia ja tämä trendi on kasvussa. TE-keskuksen mukaan Suomessa on työttömänä noin 12.000 IT-alan ammattilaista ja Virossa on jatkuvasti tarjolla satoja saman alan työpaikkoja.