Mies osti Google.comin 12 dollarilla – Google osti takaisin yli 10 000 dollarilla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanmay Ved -niminen mies nousi aikoinaan uutisotsikoihin, kun hän löysi internetin syövereistä bugin, jonka ansiosta Ved onnistui ostamaan itselleen oikeudet Google.com-verkkotunnukseen. Ved maksoi domainista vain 12 dollaria, minkä jälkeen Google vaati sivustoa Vediltä takaisin korvauksetta.

Ved oli kiinnostunut pelkästään erilaisten vikojen löytämisestä ja siitä, että hän kykeni ylipäätään löytämään sellaisen heikkouden, joka salli miehen ostaa tärkeän domainin oikeudet itselleen. Hän ei ollut kiinnostunut Googlen kiristämisestä ja kertoikin, että hän oli ajatellut lahjoittaa saamansa rahat hyväntekeväisyyteen.

Hyväntekeväisyys sai Googlen muuttamaan mieltään, minkä vuoksi he suostuivat maksamaan Vedille oman domaininsa takaisinostamisesta. Ved ei ole kertonut Googlen maksamaa tarkkaa summaa, mutta paljasti Metro-lehden mukaan saaneensa kuitenkin yli 10.000 dollaria valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle.