Naisen ruumista kaupiteltiin netissä – kolme pidätetty

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinassa Ruichengin viranomaiset ovat pidättäneet kolme ihmistä epäiltynä ruumiin ja haudan häpäisemisestä Shanxissa. Epäillyt rikolliset olivat nimittäin kaivaneet haudasta ylös naisen ruumiin ja laittaneet sen nettiin myyntiin.

Erikoisen rikoksen taustalla on rituaali, joka tunnetaan Kiinassa nimellä aaveiden ja henkien avioliittona. Ruumista kaupiteltiin rituaaliin soveltuvana aavemorsiamena. Rituaalissa naitetaan keskenään kaksi edesmennyttä ihmistä.

Naisen ruumiin hinta oli nettikaupassa 3400 euroa, iCross China -sivustolla kerrotaan. Kuolleiden avioliittoon liittyviä rituaaleja on suoritettu myös muissa maissa. Rituaaleja järjestetään usein sen vuoksi, että joku perheenjäsenistä on menehtynyt ennen naimisiinmenoa.

Jotta edesmenneen perheenjäsenen nuoremmat sisaret voisivat mennä kunniakkaasti naimisiin, järjestetään naimattomalle vainajalle ensin häät. Kiinassa vastaavia tapauksia on sattunut aiemminkin, sillä vain vuosi sitten poliisi pidätti 11 henkilöä ruumiiden myyntiyrityksistä, Independent-lehti raportoi.