Vaivaako ikäkriisi? Makaaberi keino saattaa auttaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monia ihmisiä vaivaa ikäkriisi. Kriisi johtuu yleensä siitä, että huomaa, että nuoruutta ei saa takaisin. Kriisi voi johtua myös siitä, että oma kuolevaisuus tulee todellisemmaksi tai että läheiset ihmiset ja koko yhteiskunta saattavat odottaa ihmisiltä tietynlaisia saavutuksia eri ikään tullessa.

Elite Daily laittoi 25-vuotiaat ikäkriisistä kärsivät nuoret aikuiset arkkuun makaamaan ja kuvittelemaan omia hautajaisiaan. Arkkuun astumisen tarkoituksena oli saada nuoret kohtaamaan oman kuolevaisuutensa ja tulemaan sinuiksi sen kanssa. 25-vuotiailla on vielä koko elämä edessään, mutta siitä huolimatta monia 30 ikävuoden lähestyminen saattaa pelottaa.

25-vuotiaana odotukset opiskeluiden, uran ja perheen saralla alkavat käymään todellisemmaksi. Aikuisten odotetaan aikuistuvan ja menevän töihin. Vanhemmat ja isovanhemmat voivat alkaa myös kertomaan vihjailevasti, miten heillä oli jo 25-vuotiaana kumppani ja paljon lapsia.

Vanhenemisen aiheuttama ahdistuneisuus voi johtua monista eri asioista, mutta periaatteessa niistä jokainen on turha. Vanhenemista ei kannata pelätä eikä sen ajattelemiselle kannata uhrata liikaa aikaa, koska vanheneminen tulee tapahtumaan kaikesta huolimatta. Ainut asia, johon ihminen voi vaikuttaa on se, miten oman aikansa käyttää.