Taidegraafikoiden taidonnäyte: Huomaatko kuvassa mitään outoa?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Japanilainen pariskunta on hämmästyttänyt ihmisiä netissä julkaisemillaan valokuvilla. Teruyuki ja Yuki Ishikawa työskentelevät molemmat taidegraafikkoina ja he ovat yhdessä taiteilleet tietokoneillaan upeita 3D kuvia.

Telyuka.com
Telyuka.com

Yksi pariskunnan suosituimmista teoksista on valokuva Saya-nimisestä japanilaisesta koulutytöstä. Kuvia katsellessa on mahdoton kertoa, onko kuvissa esiintyvä tyttö oikea ihminen vai tietokoneen tuotos.

Totuus kuvista on se, että ne on kaikki tehty tietokoneella eikä Sayaa ole oikeasti olemassa. Saya on pariskunnan mielikuvitusen tuotos. Pari on julkaissut kuvat telyuka.com-nettisivuillaan. Pariskunta on suunnitellut tekevänsä elokuvan, jossa Saya seikkailee. 3D-mallien ja taideteosten tekeminen on pariskunnan yhteinen intohimo ja kuvat osoittavat, että he ovat alansa mestareita.