Älyruumisarkku on tulevaisuuden hitti?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilainen hautajaisfirma Perfect Choise Funerals on esitellyt asiakkailleen tulevaisuuden ruumisarkun. Uudessa älyruumisarkussa on hyödynnetty teknologiaa ja arkusta löytyy muun muassa interaktiivinen näyttö, musiikintoistolaitteisto ja väriä vaihtavat valaisinpaneelit.

Hautajaisyrityksen edustaja Emma Simpson kertoi Daily Mail -lehdelle, että älyarkuille on ollut jo kysyntää. Ympäristöystävälliset ruumisarkut valmistetaan Simpsonin mukaan 3D-tulostimella asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Arkun kanteen kiinnitetään langatonta verkkoyhteyttä käyttävä näyttö, johon vieraat voivat lisätä jäähyväisviestejä Facebookin tai Twitterin avulla. Näyttöön on myös mahdollista lisätä kuvia vainajan perheestä ja ystävistä. Arkussa voi soittaa vainajan lempimusiikkia ja värit vaihtelevat kappaleen tunnelman mukaisesti.

Simpson uskoo, että älyruumisarkusta tulee hitti, sillä yhä useammat haluavat tehdä edesmenneiden perheenjäsenten ja ystävien viimeisestä matkasta persoonallisen ja yksilöllisen. Älyruumisarkku mahdollistaa sen, että vainaja siirtyy tuonpuoleiseen omalla tyylillään.