Subway-ravintola narahti somessa – lupasi olla huijaamatta jatkossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialaisteini Matt Corby jakoi vuonna 2013 Facebookissa kuvan Subway-ravintolasta tilaamastaan leivästä. Kokonaisen patongin nimi on englanninkielisissä maissa footlong, eli jalan pituinen. Leivällä oli kuitenkin kokoa vain 11 tuumaa yhden jalan pituuden, eli 12 tuuman sijaan.

Somekohu johti lopulta oikeusjuttuun Subwayta vastaan. Ihmiset vaativat pikaruokaketjua vaihtamaan harhaanjohtavana pidetyn footlong-subin nimen. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, oikeusjuttu on vihdoin johtanut sovitusehdotukseen.

Subway-ketju lupaa ehostavansa jatkossa laadunvalvontaa pitääkseen huolen siitä, että ravintoloissa myytävät patongit ovat luvatun kuuden tai 12 tuuman pituisia. Lisäksi ketjun täytyy maksaa yhteensä 525.000 dollarin asianajokustannukset. Sovitusehdotuksen lopullinen käsittely aloitetaan tammikuussa.