Karmiva masennushoito: Ihmiset vuorokaudeksi ruumisarkkuihin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Etelä-Koreassa on otettu käyttöön erikoinen hoitokeino, jonka tarkoituksena on taistella syvää masennusta ja itsetuhoisuutta vastaan. Masennuksesta kärsiviä potilaita hoidetaan ”kuoleman koulussa” ja hoidon loppuvaiheessa he testaavat millaista on maata ruumisarkussa.

Seoul Hyowon Healing Center -hoitokeskuksen edustajien mukaan kuoleman koulut ovat olleet suosittuja. Koulussa potilaat käsittelevät kuolemaansa käytännössä ja he muun muassa kirjoittavat jäähyväiskirjeitä omaisilleen. Sen lisäksi koulussa laaditaan jokaiselle testamentti.

Elämästä luopumista simuloidaan viimeisenä sillä, että potilas asettuu makaamaan ruumisarkkuun vuorokaudeksi. Lääkäreiden mukaan hoitokeino on tehokas, sillä maatessaan arkussa potilaat tajuavat, kuinka paljon he lopulta arvostavat elämäänsä.

Äärikeinot on otettu käyttöön, sillä itsemurhien määrät halutaan saada laskuun. Etelä-Koreassa tehdään keskimäärin 40 itsemurhaa päivässä. Kun perinteiset hoitokeinot eivät enää auta, suositellaan masennuspotilaita kirjautumaan kuoleman kouluun.