Googlen sähköpostisovellus kirjoittaa vastaukset puolestasi

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Googlen Inbox-sovellus tulee pian saamaan uuden ominaisuuden, jonka luvataan kirjoittavan sähköpostiviesteihin vastauksen käyttäjän puolesta. Uusi ominaisuus on nimeltään Smart Reply, eli älykäs vastaus.

Smart Reply toimii hieman useimmista puhelinmalleista löytyvän ennakoivan tekstinsyötön tapaan. Ominaisuus ehdottaa käyttäjälle enintään kolmea lyhyttä vastausta viesteihin sen perusteella, kuinka ihmiset ovat vastanneet samankaltaisiin sähköposteihin aikaisemmin.

Googlen ohjelmistosuunnittelija, Balint Miklos, kertoo Gmailin blogissa koneoppimiseen perustuvan ominaisuuden syntyneen pitkän suunnittelutyön tuloksena. Smart Replyn luvataan paranevan ajan myötä sitä mukaan, mitä enemmän ihmiset käyttävät sitä. Smart Reply tulee saataville Google Play ja App Store -latauspalveluihin lähiaikoina.