Marilyn Monroen jakku huutokaupataan – hinta jopa 500 000 dollaria

Viihdeuutiset · Annika Kela

Näyttelijätär Marilyn Monroelle tehty jakkupuku aiotaan myydä Bonhamsin huutokaupassa. Asiantuntijoiden arvion mukaan jakku on arvoltaan 500.000 dollaria. Asu ei ole Marilynin oma, vaan hän piti jakkua yllään hittielokuvassa Herrat pitävät vaaleaveriköistä.

Jakku on räätälöity Marilynin mittojen mukaan, mutta se ei ole koskaan ollut Marilynin omistuksessa. Tähtönen piti asua yllään vain elokuvan kuvauksissa vuonna 1953. Elokuvayhtiö 20th Century Fox päätti myydä asun Debbie Reynoldsille vuonna 1971 ja se on ollut nykyisellä omistajalla vuodesta 2000.

Kaunista 50-luvun jakkua pidetään keräilyaarteena ja siksi sen odotetaankin tekevän kauppansa vähintään puolella miljoonalla dollarilla. Huutokauppa järjestetään New Yorkissa marraskuun 23. päivä.