Uusi hiustenpesutrendi vahingollinen – älä pese pelkällä hoitoaineella

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisillä on omista hiuslaaduistaan riippuen erilaisia hiustenpesutottumuksia. Osa pesee hiuksensa pelkällä shampoolla, osa hoitoaineella, osa kummallakin ja osa pesee ennen hoitoainetta hiuksensa kahteen otteeseen shampoolla.

Uusin leviävä hiustenpesutrendi on se, että shampoon käyttäminen jätetään kokonaan pois. Huffington Post -lehti jututti hiusten pesuun liittyvistä asioista tähtikampaaja Losia, joka kertoi, minkä vuoksi pelkällä hoitoaineella peseminen ei kannata ja miksi se itseasiassa kuluttaa hiusta entisestään.

Useat hiustenhoitoaineet toimivat niin, että ne ravitsevat hiusta ja sulkevat hiuksen pinnan. Jos henkilö käyttää paljon käsittelytuotteita eikä pese hiuksiaan shampoolla, käsittelytuotteet jäävät hiuksen sisään ja kuormittavat hiusta hoitoaineen sulkiessa sen pinnan.

Hiukset tulisi Losin mukaan pestä aina ensin shampoolla, että hius puhdistuu. Tämän jälkeen hoitavalla hoitoaineella peseminen viimeistelee lopputuloksen. Jos hiukset tuntuvat liian kuivilta shampoon käyttämiseen, kannattaa ennen pesua pitää hiuksissa naamiota, joka sisältää viramiineja ja hiusta ravitsevia öljyjä. Hiusnaamio valmistelee kuivaa hiusta shampoolla pesemistä varten eikä lopputulos tunnu enää niin kuivalta ja karhealta.