Brutus-leijona nolasi eläinlääkärit – lisääntyi vasektomiasta huolimatta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Etelä-Afrikassa Drakenstein Lion Park -rauhoitusalueella asustelevasta Brutus-leijonasta on hiljattain tullut isä kolmelle pienelle leijonanpennulle. Jouluna syntyneitä leijonanpentuja pidetään eräänlaisena ihmeenä, sillä niiden isälle on kolme vuotta sitten tehty vasektomia.

Daily Mail -lehden mukaan Kapkaupungissa sijatsevalla rauhoitusalueella asuu yksilöitä, jotka eivät kuulu kansalliseen tai kansainväliseen lisääntymis- ja kasvattamisprojektiin. Monet uroksista on leikattuja Brutus mukaan lukien.

Siitä huolimatta Brutus on onnistunut hedelmöittämään naarasleijona Nalan ja kaksikolle syntyi jouluna pentue. Vaikuttaisi siltä, että Brutus on pitänyt eläinlääkäreiden tekemää operaatiota pilkkanaan. Rauhoitusalueen hoitajien mukaan Brutukselle on varattu aika sterilisaatioon jo toistamiseen. On mahdollista, että seuraavaksi Brutukselle tehdään seuraavaksi kastraatio vasektomian sijaan.