Maailman kallein gini – 0,7 litran pullo maksaa 2 500 euroa

Lux Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Napue-gini on viime aikoina noussut otsikoihin ympäri maailmaa, kun se valittiin taannoin maailman parhaaksi lajissaan. Suussasulava nesemäinen kulta on ehkä parasta, mutta ei kuitenkaan kalleinta. Sen tittelin on nimittäin saanut brittiläisen alkoholiyhtiön Watenshi.

Cambridge Distilleryn tuottama maailman kallein ginipullo maksaa 2.500 euroa ja sisältää 0,7 litraa giniä. Tuotetta on valmistettu vain kuusi pulloa, ei Alkoon tai SuperAlkoon sitä on turha odottaa myyntiin. Pullot myydään nimittäin yksinoikeudella Lontoossa Selfridgesin toimesta.

Jokainen pullollinen giniä on vaatinut noin kuusisataa tislauskertaa Cambridgessä asuvalta Will Lowelta. Watenshi ylitti maailmanennätyksen helposti, sillä pullollinen sitä maksaa nelinkertaisesti sen mitä aikaisempi maailman kallein gini Nolet’s Reserve Dutch. Watenshin lasipullo on luonnollisesti puhallettu käsityönä yksitellen. Watenshi suositellaan nautittavaksi raakana ilman turhia lisäkkeitä.

Watenshi
Watenshi