Itä-Suomen Poliisi julkaisi tärkeän listan – näistäkin voidaan rangaista!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset valmistautuvat parhaillaan hyvästelemään vuoden 2015 ja ottamaan vastaan vuoden 2016. Samalla poliisit valmistautuvat kiireiseen iltaan ja yöhön, sillä vuodenvaihde työllistää poliisia perinteisesti melko paljon. Nyt Itä-Suomen poliisilaitos on julkaissut Facebookissa kaavion uudenvuoden merkeissä.

– Kohta on taas ilmatila rakettien ruudinsavua täynnä, joten on hyvä hetki muistuttaa rakettien ammuskelua koskevasta säädösviidakosta! Kas tässä kaavio sitä selventämään – tulosta, taittele taskuusi ja palauta tarvittaessa mieleen, miten pitikään toimia! Turvallista vuodenvaihdetta, rikosylikonstaapeli Sari Kaartoaho kirjoittaa kuvatekstissä.

Kaaviossa on listattuna yleisimpiä uudenvuoden juhlistamisen tiimellyksessä tehtäviä rötöksiä ja niistä langtettavia rangaistuksia. Esimerkiksi ilotulitteiden hallussapidosta alaikäisenä tai päihtyneenä voidaan määrätä päiväsakkoja, kuten myös ilotulitteiden luovuttmisesta alaikäiselle tai päihtyneelle. Harva tietää, että myös suojalasien käyttämättä jättämisestä voidaan rangaisa.

Kohta on taas ilmatila rakettien ruudinsavua täynnä, joten on hyvä hetki muistuttaa rakettien ammuskelua koskevasta sääd…

Julkaissut Itä-Suomen Poliisi 30. joulukuuta 2015

Katso kuva tästä.