Tutkijat löysivät homoseksuaalisen geenin?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joukko tutkijoita uskoo löytäneensä ihmisten dna:sta tietynlaisia merkkejä, joiden mukaan tutkijat pystyvät kertomaan, onko mies viehättynyt naisista vai miehistä. Tutkimusta johtanut UCLA:n tutkija Tuck Ngun kertoo löytäneensä yhdeksän epigeneettistä merkkiä, joiden avulla ihmisen seksuaalisuus saadaan tietoon.

Tutkimuksessa oli tutkittu 47 kaksosveljestä, joista 10 paria oli sellaisia, joissa kumpikin veljes oli homoseksuaalinen. 37 paria veljeksistä oli sellaisia, joista toinen miehistä oli hetero.

Tutkijat kertoivat pystyvänsä yhdeksän dna:sta nähtävän epigeneettisen jäljen avulla kertomaan 70 prosentin varmuudella onko mies homoseksuaalinen vai ei.

Tutkijat ovat innoissaan tekemistään löydöksistä, mutta kaikki eivät ole yhtä tyytyväisiä. Metro-lehden mukaan Cambridgen yliopiston tohtori Eric Miska on kritisoinut epigeneettisten tutkimusten olevan vielä liian alkutekijöissä, että niiden perusteella voitaisiin sanoa mitään asiaa varmaksi.

Ihmisoikeusjärjestöt pelkäävät, että tutkimusta aletaan käyttämään ihmisiä vastaan ja vanhemmat alkaisivat testaamaan sikiöidensä dna:ta saadakseen vihjeitä lapsensa seksuaalisuudesta, mikä saattaa johtaa aborttien kasvamiseen.