Nettitrollaajat ovat sadisteja – nauttivat toisten loukkaamisesta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sosiaalisen median käyttäjistä tehty kanadalaistutkimus on paljastanut mielenkiintoisia asioita nettitrollaajista, eli nettikiusaajista. Tutkijat nimittäin havaitsivat, että monilla nettitrollaajista oli vakavia psykologisia ongelmia.

Nettitrollaajien käytöksessä ilmeni merkkejä sadismista, narsismista ja psykopatiasta. ASAP Science -kanava on julkaissut netissä tutkimuksen tuloksiin liittyvän videon, jossa havainnollistetaan kuinka nettitrollaajan mieli toimii.

Daily Mail -lehden mukaan nettitrollaaja saa suurta mielihyvää siitä, että hän onnistuu satuttamaan ihmisiä kirjoittamillaan kommenteilla. Ihmisten haukkuminen ja lannistaminen on nettitrollaajalle eräänlainen nautinto.

Mitä enemmän ihmiset loukkaantuvat nettitrollaajien kommenteista, sitä enemmän he nauttivat siitä. Tutkimuksen mukaan nettikäyttäjistä noin 6 prosenttia on trollaajia ja he ovat usein huomattavasti aktiivisempia kuin muut käyttäjät.