200 vuotta vanha kondomi myytiin 600 eurolla: ”Tavallista suurempi”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ikivanha ehkäisyväline on löytänyt uuden omistajansa Catawiki -nettihuutokaupan kautta. Myynnissä ollut 200 vuotta vanha kondomi myytiin amsterdamilaiselle ostajalle 600 euron hintaan. Ranskasta löydetyn kondomin on arveltu olevan peräisin 1700-1800-luvun vaihteesta.

Erityisen historiallisesta kondomista tekee se, että se on pituudeltaan 19 senttiä, kun yleensä kondomit tuohon aikaan olivat 15-senttisiä. Tutkijoiden mukaan ranskalaiskondomi oli tavallista suurempaa kokoa.

Mirror-lehden mukaan kondomi on valmistettu lampaan suolesta. Noin 200 vuotta sitten kondomit olivat lähinnä varakkaiden ihmisten etu, sillä niitä oli vaikeampi valmistaa ja ne olivat yleensä erittäin kalliita. Huutokaupassa myynnissä oleva kondomi on harvinaisuus ja niitä löytyy vain muutamia kappaleita museoista.