Huolestuttava tutkimustulos: Älypuhelinta rakastetaan enemmän kuin kumppania

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ennen vanhaan jokaisessa talossa oli puhelinpöytä, jonka päällä sijaitsi soittamisen toiselle henkilölle mahdollistava laite. Nykyään samainen kapistus on kutistunut kämmenen kokoiseksi, se kulkee taskussa ja sillä voi hoitaa lähes kaiken elämiseen ja olemiseen liittyvän.

Valitettavasti älypuhelimet ovat syrjäyttäneet tärkeysjärjestyksessä jopa ihmiset. Monet kiinnittävät huomattavasti enemmän huomiota tekniseen laitteeseen kuin elävään henkilöön. Nationwide Building Societyn toteuttaman kyselyn mukaan ihmiset ovat enemmän riippuvaisia puhelimestaan kuin kumppanistaan.

Heitä stressaa enemmän puhelimen hävittäminen kuin se, että ei kuulisi puolisostaan vuorokauteen. Samassa tutkimuksessa kävi ilmi, että 53 prosenttia seurustelevista ihmisistä vilkaisee aamulla ensin herätessään puhelinta. Vasta sen jälkeen he sanovat huomenta kumppanilleen. Toisin sanoen puhelimen kanssa vietettävää suhdetta pidetään tärkeämpänä.

Älylaitteen jatkuva käyttäminen on turmiollista parisuhteelle, Good Housekeeping -sivusto muistuttaa. Vaikka pariskunnat kertovat keskustelevansa päivittäin kumppaninsa kanssa kasvokkain peräti 3,5 tunnin ajan, myöntää heistä vain neljäsosa kiinnittävän aidosti huomiota jutteluun tai kuuntelemiseen.

Sen sijaan 75 prosenttia pitää osallistumisena sitä, että samalla näprää puhelintaan. Ihminen ei ole silloin läsnä, vaikka onkin paikalla. Jättäkää hyvän tähden luurit vaikka eteisen pöydälle kotiin saavuttuanne tai pian alttarilla vihitään ihmisiä älypuhelimien kanssa.

http://www.goodhousekeeping.co.uk/news/smartphone-addiction-love-more-than-partner