Olutsuihkulähde rakenteilla Sloveniaan – toivotaan turistirysää

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Zalec on Slovenian keskiosassa sijaitseva alle 5.000 asukkaan kylä, joka tunnetaan parhaiten lukuisista humalaviljelmistään. Lähitulevaisuudessa kylä saatetaan tuntea kansainvälisesti myös suihkulähteestä, jossa virtaa veden sijaan olut.

Kylään suunnitellussa suihkulähteessä virtaisi suunnitelmien mukaan useita erilaisia paikallisia oluita. The Telegraph -lehden mukaan vierailijat tulevat saamaan kuuden euron pääsymaksulla kolme 30 senttilitran tuoppia, jotka he voivat täyttää haluamallaan juomalla. Hankkeen toivotaan houkuttelevan alueelle runsain määrin turisteja.

Suihkulähteen valmistus tulee maksamaan yhteensä noin 350.000 euroa. Fox News -uutissivuston mukaan osa varoista tulee veronmaksajilta, kun taas osa maksetaan yksityisten sijoittajien toimesta. Tiedossa ei toistaiseksi ole, koska olutsuihkulähteen odotetaan olevan valmis.