Sampo Kaulaselta rajua kritiikkiä poliisille: ”Järjetön suojelu ei pelitä”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomessa on monista Euroopan maista poiketen yhä voimassa pelimonopoli, jossa pelejä saavat tarjota ja markkinoida vain kotimaiset toimijat. Siitä huolimatta tuhannet suomalaiset pelaavat verkossa ulkomaisten peliyhtiöiden pelejä. Eräs heistä on maan tunnetuin kauppias Sampo Kaulanen.

Jounin Kaupan julkkiskauppias paljasti tänään Facebookissa saaneensa poliisilta huomautuksen ja varoituksen, koska hän oli kertonut julkisesti pelanneensa ulkomaisia pelejä ja samalla maininnut myös peliyhtiön nimeltä.

– Mullehan se on ihan sama mutta ku mie en mainosta mitään pelejä toisin kuin laillinen kartelli vaan mie testaan huvikseni että voitanko sieltä mitään, Sampo Kaulanen kertoi Facebookissa.

– Eniten ehkä mulla huvittaa tässä ajatusmallissa se, että näitä perustellaan syillä että on väärin kannustaa ihmisiä pelaamaan koska se voi johtaa siihen että joku pelaa vielä talonsa. No, tottahan tuokin tietty on. Kaljaa saa kyllä tietyin rajoituksin mainostaa vaikka vaarahan on että joku vielä juo talonsa.

Kaulasella on enemmänkin aihepiirejä, joista puhuminen tulisi tehdä Suomessa laittomaksi samoilla perusteilla.

– Rasvaisten ruokavideoiden postaaminenkin voitaisiin kieltää koska jokuhan saattaa syödä ittensä huonoon kuntoon ja sitä kautta aiheuttaa mittavaa vahinkoa kansantaloudelle. No joo, näistä varmaan vois saivarrella vaikka kuinka paljon mutta faktahan on että jokainen joka on terveellä järjellä varustettu osaa tehdä valistuneita siirtoja. Järjetön suojelu niin alkoholilta, peleiltä ja maailman vaaroilta ei pelitä.

Samalla Kaulanen myöntää, että kritiikki ulkomaisten peliyhtiöiden verojen jäämisestä ulkomaille on aiheellista, mutta muistuttaa kuitenkin, etteivät Suomen viranomaiset anna ulkomaisille peliyhtiöille edes mahdollisuutta maksaa verojaan Suomeen.