Piraijat kylvävät kauhua Brasiliassa – hyökänneet jo 50 ihmisen kimppuun

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brasilian koillisosassa ihmisiä on kehoitettu varovaisuuteen uimarannoilla nälkäisten piraijalaumojen vuoksi. Aluetta koetellut kuivuus on nimittäin ajanut piraijat saalistamaan syvemmissä vesissä ja niitä on myös päätynyt uimareiden suosiossa oleville alueille.

Daily Mail -lehden mukaan piraijat ovat olleet tavanomaista aggressiivisempia. Kuukauden aikana piraijien uhreiksi on päätynyt jopa 50 ihmistä. Verenhimoisten petokalojen uhrien joukossa on ollut paljon turisteja.

Hyökkäyksiä on tapahtunut myös muualla Brasiliassa. Sao Paulon Populinassa sijaitsevalla uimarannalla piraijat ovat puraisseet jo 20 uimaria. Viranomaisten mukaan tapauksia saattaa olla huomattavasti enemmän, sillä kaikista hyökkäyksistä ei ole ilmoitettu. Monet piraijojen aiheuttamista haavoista ovat vaatineet sairaalahoitoa.