Hannu Karpo kiteytti Suomen alkoholipolitiikan vuonna 2001

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Hannu Karpo oli ohjelmineen vuosikymmenten ajan kansakunnan syvien rivien äänitorvi, joka toi esiin epäkohtia niin viranomaisten kuin yritystenkin toiminnassa. Suomessa on kautta aikojen ollut voimassa toinen toistaan naurettavampia alkoholilakeja, jotka ovat saaneet osansa myös Karpolta.

Nyt verkossa on julkaistu syyskussa 2001 Hannu Karpon ohjelmassa esitetty malliesimerkki Suomen byroslaviasta. Esittelyssä on nimittäin Hirvensalmella sijaitseva Pirkon kahvio, jonka täytyi lääninhallituksen mukaan jakaa pieni kahvilatila kahteen osaan, joista molempiin tarvittiin oma myyntitiski ja oma kassakone. Kaiken lisäksi osien välillä ei saanut siirtyä sisäkautta.

Vaikka vuoden 2001 tilanteesta on Suomessa siirrytty jo hieman järjellisempiin sääntöihin, eivät typeryydet ole kuitenkaan loppuneet. Reilu vuosi sitten tuli voimaan alkoholilaki, joka kielsi muun muassa mainokset jakeluautoissa ja panimojen ulkopuolella sekä kielsi ravintoloiden vastaavien työntekijöiden some-kirjoittelun alkoholituotteista.