Tutkijat: Hevoset osaavat lukea ihmisten tunteita

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koirat oppivat tuntemaan nopeasti oman omistajansa ja huomaavat henkilön eleistä ja puheesta milloin hän on iloinen ja milloin vihainen tai surullinen. Nyt uusi tutkimus on todistanut, että koirat eivät olekaan ainoita eläimiä, jotka oppivat lukemaan ihmistä vaan myös hevosilla on sama kyky.

The Royal Society on julkaissut verkkosivuillaan yhteenvedon tutkimuksesta, jonka mukaan hevoset osaavat lukea ihmisten tunteita. Tutkimuksessa hevosille näytettiin kuvia ihmisten kasvoista. Kuvissa näkyvillä ihmisillä oli erilaisia ilmeitä kasvoillaan, mikä näytti aiheuttavan hevosissa vaihtelevia reaktioita.

Hevoset olivat stressaantuneet ja kääntäneet päänsä pois kuvasta, kun niille oltiin näytetty kuvaa ihmisestä, jonka kasvoilla oli vihainen ilme. Vihaisen ilmeen nähdessään myös hevosten syke oli alkanut kohoamaan ja sydän lyömään tiheämpään tahtiin.

Hevosen lähellä kannattaa siis olla rauhallinen ja tyyni, koska stressaantunut ja vihainen ihminen saa stressaantumaan hevosen, joka uuden tiedon mukaan osaa lukea ihmisten tunteita jo pelkkien ilmeiden perusteella.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat