Nelivuotias tuomittiin elinkautiseen neljästä murhasta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Neljävuotias Ahmed Mansour Karni on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen kahden vuoden takaisista murhista Egyptissä. Asiakirjojen mukaan Karni oli syyllistynyt kaksi vuotta sitten neljään murhaan, kahdeksaan tapon yritykseen, valtion omaisuuden vandalisointiin ja viranomaisten uhkailemiseen ja vastustelemiseen el-Fayoumin provinssissa.

Mirror-lehden mukaan tuomari ei ollut selvästikään tutkinut asiakirjoja tai tapausta etukäteen ennen tuomion julistamista. Asiakirjoista olisi nimittäin käynyt ilmi, että Ahmed Mansour Karni on vasta neljävuotias ja murhien aikaan hän oli kaksivuotias. On täysi mahdottomuus, että pienokainen olisi syyllistynyt lueteltuihin rikoksiin.

Erikoisen oikeudenkäynnistä teki myös se, että tuomaria ei näyttänyt häiritsevän se, että syytetty ei ollut paikalla kuulemassa tuomion julistamista. Hänet oli merkitty poissaolevaksi. Tapaus on aiheuttanut luonnollisesti kohun mediassa. Asiakirjoja laadittaessa on selvästi käynyt väärinkäsitys ja samanniminen murhaaja on sekoitettu neljävuotiaaseen viattomaan poikaan. Siitä huolimatta tuomiota ei ole vielä kumottu.