Ryhävalaat alkoivat härnäämään kuvaajaa – uskomaton näky videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Craig Perry on ammatiltaan luontokuvaaja, ja hänellä on jo vuosia ollut tapana käydä kuvaamassa muuttavia valaita Autraliassa Baron Bayn alueella. Eräästä kuvausreissusta tuli miehelle ikimuistoinen kun kaksi isoa ryhävalasta päätti keikuttamaan Perryn pientä venettä.

Perry oli isänsä kanssa kuvaamassa valaita keskellä merta. Perry sai taltioitua kopterikamerallaan tilanteen, kun kaksi isoa ryhävalasta alkoi kiertämään heidän venettään. Kaksi kertaa veneen kokoiset ryhävalaat olisivat helposti voineet upottaa miehen veneen, minkä vuoksi Perry olikin kauhuissaan, kun ryhävalaat alkoivat sukeltamaan veneen ali.

Perry koki kuvausmatkallaan isänsä kanssa todella jännittäviä hetkiä, kun valaat alkoivat keikuttamaan venettä. Valaat olivat leikkimielisellä tuulella ja härnäsivät valokuvaajaa puolentoista tunnin ajan ennen kuin ne jatkoivat matkaansa. Pelottavista hetkistä huolimatta kuvaaja oli todella tyytyväinen saamastaan ainutlaatuisesta materiaalista ja siitä, että valaat eivät kuitenkaan kääntäneet venettä ympäri.