Sokea poika opetteli surffaamaan kuulonsa avulla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lainelautaileminen on vaikea harrastus ja laji, jota täytyy harjoitella kauan ja kärsivällisesti kehittyäkseen siinä. 23-vuotias nuori mies on kuitenkin osoittanut taidoillaan, että kuka tahansa voi oppia surffaamaan jos motivaatiota ja kärsivällisyyttä vain löytyy tarpeeksi.

Videolla nähdään 23-vuotias Derek Rabelo, joka on syntynyt sokeana. Derekin isä on nimennyt pojan kuuluisan surffauksen mestarin Derek Hon mukaan, mistä poika sai 17-vuotiaana tietää. Asian kuullessaan hän ei halunnut tuottaa toiveikkaalle isälleen pettymystä vaan alkoi opettelemaan lainelautailua.

Isojen aaltojen kiinniottaminen ja niiden päällä surffaaminen voivat varmasti monien alan harrastajien mukaan vaatia ihmiseltä kaikkia aisteja. Derek on kuitenkin todistanut osaamisellaan, että näköaistin puuttuminen ei ole este lainelautailun opettelemiselle. Derekin herkentynyt kuuloaisti on paikannut puuttuvaa näköä, minkä ansiosta mies uskaltaa pelottomasti ottaa isojakin aaltoja kiinni.