6 kultaista sääntöä nettideittailuun – turvallisuus tärkeintä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nettideittailu on yksi yleisimmistä keinoista hankkia itselleen seuraa. Treffailemisen yleistyessä kannattaa kuitenkin muistaa, että netissä jokainen voi esittää muuta kuin mitä todellisuudessa on. Listasimme muutaman turvallisuusseikan nettiseuran etsimiseen.

Nettitreffailua ja seuranhakua kannattaa jatkaa sen aikaa, kun se tuntuu omasta mielestä hyvältä. Tapaamisiin ei ole järkevää mennä pelkästä velvollisuudentunteesta, vaan vasta kun se tuntuu oikealta. Jos haluaa tutustua ehdokkaaseen netissä lisää, kannattaa sanoa siitä suoraan.

Raha ei ole aihe, josta tulee puhua uuden tuttavuuden kanssa ainakaan netin treffipalstoilla. Sivustoilla lymyilee hämärähemmoja, jotka yrittävät nyhtää taloudellista etua tapaamiltaan ihmisiltä. Tällaiset henkilöt kannattaa ilmiantaa ylläpidolle.

Jos kuitenkin päättää tavata netin henkilön myös tosielämässä, kannattaa tapaamispaikaksi valita yleinen ja suosittu paikka. Intiimiä tutustumista varten voi hakeutua rauhallisempaan paikkaan, mutta vasta muutaman tapaamiskerran jälkeen.

Treffeistä kannattaa myös kertoa kolmannelle osapuolelle, jotta joku tietää missä iltaa on tarkoitus viettää. Hänelle on myös hyvä ilmoittaa tapaamisen jälkeen olevansa kunnossa.

Nettituttuja tavatessa ei kannata nauttia ylenpalttisesti alkoholia. Lisäksi etukäteen voi miettiä, millä kulkuneuvolla liikkuu treffeiltä kotiin. Bussiaikataulut tai taksitolpat on hyvä ottaa selville, jotta ei jää yksin yöhön.