Oletko käyttänyt syömäpuikkoja aina väärin? Näin niitä pitäisi käyttää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monia hämmensi aikoinaan uutiset siitä, että kaikki ovat avanneet aina sokeripalapakkauksen väärin. Åke Birch-Lensenin suunnittelemat yksittäispakattujen sokeripalojen kääreet olivat siivekkeellisiä, että niistä sai helposti otteen ja siivekkeistä vetämällä sokerinpalan kääreestä pois. Tästä huolimatta moni avasi pakkauksen milloin mistäkin kohdasta repimällä.

Nyt ihmisiä hämmentää uusi tieto kertakäyttöisistä syömäpuikoista. Moni tietää puiset syömäpuikot, joita löytyy aasialaisista ravintoloista. Puikot ovat toisesta päästä toisissaan kiinni. Yleensä ihmiset repivät puikot toisistaan venyttämällä puikkoja erilleen, jolloin puinen osa repeää kahtia. Uuden tiedon mukaan tämä tapa on kuitenkin väärä.

Puikot on suunniteltu oikeasti niin, että niiden kiinnitysosa napsaistaan puikkojen päästä kokonaan pois. Lopulta tärkeintä on se, että puikot pystytään irrottamaan niin, että niillä voidaan syödä. Kuva puikkojen pään napsauttamisesta on saanut kuitenkin sellaisen reaktion ihmisissä aikaan, että useimpien täytyy varmasti ainakin kokeilla uutta tapaa puikkojen irrottamiseen seuraavalla kerralla.