Tarkasta hotellihuone AINA luteiden varalta – näin se tehdään!

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hotellihuoneen hygieenisyys riippuu usein matkakohteesta ja majoitusliikeen tasosta. Mainen yliopiston kouluttaja Jim Dill näyttää nyt videolla mallia, kuinka hotellihuone tarkastetaan verenimijöiden varalta.

Reissukohteessa mennään yleensä ensimmäisenä hotellihuoneeseen, mutta pikkutarkka matkamies ei osaa rentoutua, ennen kuin hän on tarkastanut huoneen laadun. Ensinnäkin kannattaa tarkastaa sänkyluteiden olemassa olo.

Matkatavarat kannattaa panna huoneen tarkastuskierroksen ajaksi kylpyhuoneen ammeeseen, Dill neuvoo. Helpoiten lutikkamerkkejä löytää sängyn patjasta, petauspatjan alta tai sängynpäädystä.

Pienet ruskeat jäljet kertovat yllätysvieraista, sillä vaikka ötököitä on vaikea nähdä, jättävät ne yleensä veritahroja jälkeensä. Dill neuvoo tarkastamaan jopa yöpöytien laatikot ja matkalaukkutelineet.

Hänen mukaansa sänkyluteita löytyy sekä luksushotelleista että hostelleista. Ongelma ei kuitenkaan välttämättä koske kuin yhtä majoitusliikkeen huonetta. Ne kulkevat paikasta toiseen lähinnä matkaajien tavaroiden seassa.