Uusi VR-laite hämmentää – vaihtaa ihmiskehot keskenään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Virtuaalitodellisuus on antanut ihmisille mahdollisuuden kokea uusia asioita todella uskomattomalla tavalla. Ihmiset ovat päässeet itse esimerkiksi pelimaailmojen sisälle, ja nyt uusi laita asettaa ihmiset toisen henkilön kehoon.

To be another -niminen laite mahdollistaa sen, että henkilö pääsee elämään hetken ajan toisen henkilön vartalossa ja näkemään maailman hänen silmiensä kautta. Laitteen avulla esimerkiksi pariskunnat pystyvät vaihtamaan vartaloitaan ja näin ollen myös sukupuolta saadessaan nähdä itsensä puolisonaan.

To be another -laite vaihtaa ihmisten kehot keskenään virtuaalitodellisuuden avulla. Toisen kehossa olemisen tunteminen näyttäisi olevan todella vaikuttava kokemus, joka on saanut kokelaat jopa itkemään. Laitetta aletaan mahdollisesti käyttämään erilaisissa terapioissa, koska sen avulla ihmiset alkavat uudella tavalla kokemaan empatiaa toista kohtaan näkemällä itsensä hetken ajan heidän kehossaan.