Lentoemännät korvataan roboteilla? Airbus mukana projektissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ranskalais-japanilainen tutkimus- ja kehityslaitos on julkaissut videoita lentoalalle suunnitelluista humanoidiroboteista. Insinöörien ja tutkijoiden tehtävänä on kehittää robotteja, jotka voisivat tuleivaisuudessa korvata ihmistyövoiman muun muassa lentokentillä ja lentokoneessa.

Humanoidirobotit on tehty yhteistyössä Airbus Group -lentonevalmistajan, Japanin kansallisen tiede- ja teknologiainsituutin ja Ranskan kansallisen tieteen tutkimuslaitoksen kanssa. Projekti pyritään saamaan päätökseensä neljässä vuodessa.

Daily Mail -lehden mukaan humanoidiroboteilla on mahdollista korvata tulevaisuudessa muun muassa lentokonemekaanikot, lentokonerakentajat ja matkustamohenkilökunta. Ehkäpä jo muutamassa vuodessa lentokentillä alkaa häärätä ensimmäisiä humanoidirobotteja palvelemassa työntekijöitä ja matkustajia.