Punaviini tekee ihmisestä terveemmän – lasillinen päivässä sopiva määrä

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihminen tarvitsee kolesterolia elääkseen, mutta sitä on olemassa sekä hyvää ja terveyttä edistävää että huonoa ja verisuonia tukkivaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan punaviinin nauttiminen ruokailun yhteydessä nostaa ihmisten hyvien kolesterolien tasoa.

Annals of Internal Medicine julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan kaksi vuotta säännöllisesti punaviiniä nauttineiden henkilöiden hyvän HDL-kolesterolin taso nousi huomattavasti enemmän kuin niiden, jotka joivat aterioilla samassa ajassa pelkkää vettä. Testiin osallistui yhteensä 224 ihmistä ja he nauttivat päivittäin 1,5 desilitraa punaviiniä, valkoviiniä tai vettä.

Lisäksi punaviiniä juoneet nukkuivat paremmin ja heillä todettiin olevan pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun uutisoimme punaviinin hyödyistä. Kerroimme hiljattain, että ihminen saavuttaa pisimmän iän ja terveemmän elämän Välimeren alueen ruokavaliota noudattaen, johon kuuluu olennaisena osana punaviinilasillinen päivittäin nautittuna.