Room Escape -pelistä kohu – teemana Anne Frank ja natsit

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suomeenkin rantautunut Room Escape -peli on tullut monelle kaveriporukalle tutuksi viihdyttävänä illanviettoaktiviteettina. Erilaisissa huoneissa järjestettävät ongelmanratkaisupelit ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti ja sen myötä myös vaikeammille ongelmanratkaisupeleille on ollut kysyntää.

Hollannissa Valkenswaardin kaupungissa pelisuunnittelijat ovat suututtaneet ihmiset avaamalla pelaajille Escape Bunker -pelin. Maan alle rakennettu bunkkeri on suunniteltu muistuttamaan asuntoa, jossa Anne Frank asui.

Independent- lehden mukaan Frankin perhe on vaatinut bunkkeripelin sulkemista. Heidän mielestään on väärin viihteellistää aikakautta, jolloin muun muassa Anne Frank joutui piilottelemaan perheensä kanssa natseilta. Toistaiseksi peliä ei ole poistettu käytöstä, vaikka yritys onkin saanut paljon tuohtunutta palautetta teemasta järkyttyneiltä asiakkailta.