Lomakuvista löytyi yllätys – harvinainen paviaani otoksissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tansaniassa sijaitsevassa Arushan kansallispuistossa vieraillut brittituristi Charlie Lynam on tietämättään onnistunut ottamaan kuvia äärimmäisen harvinaisesta paviaanista. Valokuvaajana työskentelevä Lynam oli räpsinyt kuvia puiston eläimistä ja hän oli huomannut, että yksi niistä oli valkoinen.

Lynam luuli, että kyseessä oli albiino ja hän esitteli myöhemmin ottamiaan kuvia asiantuntijoille. Daily Mail -lehden mukaan Charlielle paljastui, että kyseessä ei ollutkaan albiino vaan yksilö, jolla oli harvinainen pigmenttipoikkeama.

Tutkijoiden mukaan kuvissa olevalla paviaanilla on leukismi, joka tarkoittaa tummien pigmenttien puuttumista. Leukismi on albinismia harvinaisempi poikkeama. Valokuvaajan lomakuvista löytynyt ilmestys on yllättänyt myös eläintutkijat, sillä kyseessä on äärimmäisen harvinainen tapaus.