Verkkokauppa vie arvosteluja tekaisevat oikeuteen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suurin verkkokauppa Amazon on aloittanut toimenpiteet tekaistujen arvostelujen kitkemiseksi pois sivustoltaan. Kohteena ovat verkkosivut, jotka tarjoavat sivustolla myyville yhtiöille positiivisia tuotearvosteluja korvausta vastaan.

Amazon on The Seattle Times -lehden mukaan nostanut oikeustoimet Amazon Verified Reviews, Paid Book Reviews, Amazon Reviews Star, Buy Amazon Reviews ja Review Connections -sivustoja vastaan. Kanteet ovat osa Amazonin pyrkimystä säilyttää tuotteiden asiakasarvostelujen arvo vastaisuudessa.

Verkkokaupan mukaan vain pieni osa sivuston tuotearvosteluista on tekaistuja. Valearvostelujen tunnistaminen ja pois kitkeminen ei kuitenkaan ole helppoa. Yhtiö ilmoittaa nostaneensa tänä vuonna kanteen yli tuhatta tekaistuja arvosteluja tehtaillutta henkilöä vastaan.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat