Ellinoora Provinssin avauspäivän yllättäjä – Nightwish villitsi festarikansan

Festarit · Annukka Heikkilä

Eilen torstaina Seinäjoella käynnistynyt Provinssi-festivaali keräsi paikalle 18.000 vierasta. Päivän musiikillinen anti keskittyi pääasiassa kotimaisiin esiintyjiin. Stara on paikalla raportoimassa Provinssin tapahtumista.

Anna Abreu avasi Woodland Stagen esiintymällä uransa ensimmäistä kertaa Provinssissa. Abreu kertoi Staralle ennen keikkaa jännittävänsä, että tuleeko keikalle ketään, mutta poptähti keräsi kuitenkin hienosti yleisöä. Annan energinen esiintyminen sai yleisön tanssimaan hänen hittiensä tahtiin.

Toinen kotimainen naistähti Ellinoora yllätti toden teolla, sillä hänen keikkaansa saapui katsomaan niin paljon festarivieraita, että Soundi Stage -teltta jäi nopeasti pieneksi. Keikan aikana revennyt taivas tiivisti tunnelmaan vielä entisestään, kun yleisömassa pakkaantui sateelta suojaan.

Päivän odotetuin esiintyjä oli Nightwish, joka räjäytti potin huikealla keikallaan. Yhtye järjesti lisäksi näyttävän ilotulituksen ja keräsi koko festivaalikansan päälavan eteen. Sannin keikka paketoi ensimmäisen päivän vakuuttavasti. Yleisömeri lauloi tutut kappaleet mukana ja nautiskeli Sannin tarjoilemasta hittikimarasta.

Provinssi 2016 torstai, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2016 torstai, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2016 torstai, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2016 torstai, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2016 torstai, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2016 torstai, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2016 torstai, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2016 torstai, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2016 torstai, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara
Provinssi 2016 torstai, Kuva: Annukka Heikkilä, Stara