Riippuliidin hajosi kesken lennon – lentäjän videokamera tallensi kaiken

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Riippuliitämisen ammattilainen Jon Gjerde joutui taannoin pelottavaan tilanteeseen Ekstremsportveko-tapahtumassa Norjan Vossissa. Miehen lento sai vaarallisen käänteen, kun riippuliidin hajosi ilmassa. Jon oli juuri tekemässä näyttävää temppua, kun siipi katkesi kahteen osaan.

Liidin muuttui käyttökelvottomaksi, ja mies lähti syöksymään kohti alla ollutta järveä. Onneksi Jonilla oli mukanaan pelastuksekseen koitunut laskuvarjo. Riippuliitäjä selvisi onnettomuudesta Bergens Tidende -lehden mukaan pienin vammoin.

Mies kertoo Facebookissa kärsivänsä edelleen kovan g-voiman aiheuttamasta päänsärystä ja silmien arkuudesta. Raju tilanne taltioitui videoille, jotka on sittemmin julkaistu Vimeo-palvelussa.

Jon Gjerde Hanggliding G-force – 28th June 2016 from Vegar Vedaa | Vipera Films on Vimeo.

Jon Gjerde Hanggliding G-force camera on the ground from jon gjerde on Vimeo.