Michelle Obama paljasti: ”5 asiaa, jotka naisten tulisi tietää”

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Michelle Obama on presidentti Barack Obaman vaimo, mutta tämän tittelin lisäksi hän on myös paljon muuta. Michelle on korkeasti koulutettu asianajaja, jonka yksi tavoite on edistää kaikkien tyttöjen opiskelemista ja mahdollisuuksia jatkokoulutukseen.

Michelle Obama kertoi Cosmopolitanille viisi asiaa, jotka naisten muistaa ja tietää tyttöjen koulutuksesta:

1. Et ole yhtä kuin ulkonäkösi

Älä luota koskaan siihen, että menestyt kauneutesi vuoksi. Äläkä lannistu siksi, että ajattelet epäonnistuvasi koska et pidä itseäsi viehättävänä. Aivot ja sydän merkitsevät enemmän, minkä vuoksi opiskelemiseen kannattaakin keskittyä ja panostaa. Se on ainut asia, johon voit vaikuttaa itse.

2. Opit eniten epäonnistumisista

Ota riskejä ja tee virheitä. Ne opettavat enemmän kuin omalla mukavuusalueella pysyminen.

3. Naisille opiskeleminen voi olla vaarallista

Naisten tulisi olla kiitollisia siitä, että heillä on mahdollisuus kouluttautua. Se ei ole kaikille itsestäänselvyys. Osa naisista joutuu jäämään maailmalla kotiin vain siitä syystä, että koulumatka on liian vaarallinen raiskausten ja kidnappausten vuoksi.

4. Naisten arvon määrittelevät asenteet tulee muuttaa

Monissa maissa naisten arvo on niin heikko, että heille ei suoda kouluttautumisen mahdollisuutta siitä syystä, että heitä ei pidetä sen arvoisina.

5. Työ ei ole vielä tehty

Edellä mainituista syistä johtuen työ maailmalla jatkuu. Jokaisessa tytössä on yhtä suuri lupaus ja potentiaali, minkä vuoksi kouluttautumisen pitäisi olla jokaiselle tytölle ja naiselle mahdollisuus.