Taiteilijapari rakensi kelluvan saaren kodikseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni nyky-yhteiskunnan kiireiseen ja kapitalistiseen elämäntyyliin kyllästynyt haaveilee totaalisesta arjen irtiotosta. Unelmana saattaa olla rauhalliseen rantakaupunkiin muuttaminen ja omavaraistalouteen turvautuminen.

Kanadalainen pariskunta on rakentanut itselleen saaren keskelle erämaata. Taiteilijapari Catherine King ja Wayne Adams ovat rakentaneet järven päällä sijaitsevaa kotiaan 24 vuoden ajan. Saari kelluu Vancouver Islandin edustalla. Kotisaarella on oma tanssilattiansa, majakkansa, taidegalleriansa ja puutarhansa. Lähimpään kaupunkiin on 45 minuutin pituinen venematka.

Pariskunta voi kalastaa ruokansa vaikkapa olohuoneesta käsin. Kun heiltä kysytään Great Big Storyn tekemässä videohaastattelussa, tulevatko he koskaan merisairaaksi veden päällä kelluessaan, vastaa Wayne: ”Emme tule. Tulen maasairaaksi”, ja osoittaa sormellaan rantaa kohti.