Nyt se on todistettu! Laiskat ihmiset ovat muita älykkäämpiä

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Korkealla älykkyysosamäärällä varustetut henkilöt viettävät mielummin aikaansa sohvan pohjalla makoskellen. Tämä väittämä on totta, mikäli uskomme vastikään julkaistua tutkimusta Floridan Gulf Coast yliopistosta.

Journal of Health -lehdessä julkaistu tutkimusraportti osoittaa, että älykkäät ihmiset laiskottelevat enemmän kuin aktiiviset ystävänsä. Fiksut henkilöt eivät tylsisty yhtä helposti paikoillaan ollessaan, koska he osaavat käyttää aivoja herkemmin ajattelemiseen ja vireystasonsa ylläpitämiseen.

Aktiiviset ihmiset käyttävät mielellään aikaansa puuhasteluun, eivätkä niinkään ajattelutyöhön. Menevät tyypit eivät mielellään pysähdy miettimään syntyjä syviä, ja haluavat pitää itsensä jatkuvasti liikkeessä. Tutkimuksessa seurattiin kahta eri ihmisryhmää aktiivisuusrannekkeineen. Testijakso kesti yhden viikon verran.